Paula Paulina

вторник, 24 септември 2013 г.

Маникюр и педикюр за мъже

Дойде есента - един много красив и малко тъжен сезон. Казват, че това е сезонът на депресиите. Не споря, може и да е така. Но настроението си зависи изцяло от нас. Затова нека създаваме повече красиви моменти, да си подарим сами на себе си и на околните повече усмивки, да проявяваме загриженост към приятелите си, да поглезим себе си...

През лятото се грижихте за външния си вид, правихте си ярък и цветен маникюр, красиви декорации, педикюр... Но защо ли след като мине лятото, много жени забравят или просто пренебрегват тези процедури?

Непрекъснато чувам следните фрази:
- "Аз си правя педикюр един път в годината, преди да отида на море"
- "О, ама за какво да се лакирам, щом не ходя с отворени обувки?!"
- "Кой пък ще ми гледа краката?!"
- "Нямам време за такива работи!"...

Всеки има своята гледна точка. Но при всички случаи, посещенията при педикюрист трябва да се правят тогава, когато имаме нужда от тези процедури, и най-вече за себе си, за собствения си комфорт. Не е задължително да се лакирате, ако това не ви допада. Има много жени, които ходят без лак, но имат изключително поддържани ръце и крака. Не забравяйте, че тези процедури не са само лакиране и пилене, а са цялостна грижа на ръце и крака. Масажът действа много релаксиращо, терапиите действат подхранващо и обновяват кожата, хидратират я, засилват циркулацията на кръвта.

Днес мисля да ви обърна внимание на мъжкия педикюр. Да, да, мъжете също се възползват редовно от тези процедури. За мен най-интересно е, че дори и да имат проблем (примерно впит нокът, кокоши трън или удебелена кожа), те се срамуват да потърсят решение на проблема си. Но когато видят, че с лекота може да им се помогне или просто да предадат по-естетическа форма на ноктите си, те стават редовни клиенти.


Това са крака, без сериозни проблеми, нямат гъбички, нямат проблемни нокти.



Единствената им нужда е от по-старателна обработка на двата палеца.


Разбира се, електрическата пила винаги е за предпочитане. С нейна помощ се работи по-бързо, по-безопасно, няма риск от порязване, от задълбаване, обработва се с абсолютна точност до милиметър само засегнатата зона, без да се ожули здравата кожа по невнимание. Всъщност предимствата и са много!


Работим първо с по-груба шкурка...


...след това заглаждане с по-фина шкурка...


Повтаряме процедурата и на другия крак. Резултатът е гладки стъпала, без болка, независимо с какви обувки ще ходи човекът.


Следва отстраняване на мъртвите клетки със скраб и масажиране с хидратиращ крем.

Някои фирми предлагат "мъжки лак", който няма силен блясък, но ноктите изглеждат една идея по-бели и някак по-чисти. Разработен е предимно за мъже! Също така, по желание на клиента, може да се сложи антибактериален прозрачен лак, но при него вече покритието става с лек блясък, все едно ноктите са полирани. Важно е клиентът да има избор.

Хубавото на всички продукти за педикюр е, че имат много приятни аромати, които действат успокояващо или тонизиращо. Лично аз предпочитам да не съчетавам продукти от една и съща серия, за да има разнообразие на уханията, но и защото всеки аромат действа различно на сетивата на всеки отделен човек. (Например лавандулата, която е известна с успокояващото си действие, на някои хора им е неприятна, предизвиква негативни асоциации).

Ето няколко снимки от женски педикюр, но със същия проблем на палците.


ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КРАКАТА СИ, ТЕ НОСЯТ ТЕЖЕСТТА НА ЦЯЛОТО ВИ ТЯЛО!!!

А какво ще кажете за тези ръце? Да, това са мъжки ръце. От последователността на снимките може да се проследи, как се променя видът им след първите процедури маникюр. С всяко следващо оформяне и почистване на кожната гънка, ръцете изглеждат все по-добре.





Ето други мъжки ръце. Казах ви, мъжете, които се поддържат, си правят маникюр.


Ами това е от мен за днес! Не забравяйте, сутрин да се усмихнете в огледалото и сами да предизвиквате положителните емоции в ежедневието си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар